Депортованих українців з окупованих територій, зокрема Маріуполя та інших територій України, примусово паспортизують у рф.

Після того, як українців депортували у віддалені регіони рф, щоб ті не змогли швидко повернутися до України, та тримали під пильним наглядом, примушують отримувати паспорти громадян рф. Про це розповідає Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці в Фейсбук.

"РФ почала видавати паспорти громадянам України, яких насильно було вивезено до різних регіонів країни-агресора", - заявила Денисова.

Вона розповідає, що людей залякують та змушують писати заяви. Особливо страждають інваліди, люди пенсійного віку та жінки.

"Владою агресора було отримано від них майже 14 тисяч заяв про прийом до громадянства росії та видано 12 тисяч паспортів", - заявила Денисова.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Вона зазначила, що дії окупантів спрямовані на продовження примусової інтеграції населення нашої держави у російський політичний, економічний і гуманітарний простір.

За словами Денисової, росія скоює черговий злочин, адже насильницька паспортизація є незаконною та не визнається в Україні, вона суперечить принципам і нормам міжнародного права та є прямим порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Вона звернулася до Комісії ООН, щоб ті своєю чергою провели розслідування з порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, раніше Людмила Денисова повідомляла, що у Пензенській області утримують незаконно понад 400 українців — жінок, та 147 дітей різного віку.

Громадян України тримають під охороною. Свобода пересування українських громадян обмежена. За словами омбудсменки російські активісти відвідали українських громадян. Люди розповіли про відсутність базових речей для життя та неможливість будь-яким чином зв’язатися з рідними або повернутися в Україну.

Нагадаємо, раніше розлючена Ілона Гвоздьова публічно вилаяла танцівницю Тетяну Денисову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", захисників України з острова Зміїний тримали в полоні при -20.

Також "Знай.ua" писав, що рокери Maneskin потужно підтримали Україну.