Улюбленець українців Олексій Арестович у недільному зведені щодо ситуації на фронті, розповів про геройський вчинок одного з бойових офіцерів захисників Маріуполя.

Мова йшла про українського офіцера прикордонної служби, який під час бою отримав поранення. За словами радника Офісу Президента, офіцер всіма силами опирався, щоб радіостанція не дісталася ворогові, він підірвав себе разом з цією самою радіостанцією.

За словами Арестовича, український герой виголосив в ефірі останні слова: "Слава Україні!".

"За попередньою інформацією, сьогодні в Маріуполі один зі старших офіцерів Прикордонних військ, будучи пораненим і оточеним ворогами, підірвав себе разом з радіостанцією, щоб вона не дісталася противнику", – заявив Арестович.

Також Олексій Арестович зауважив, що війська рф накопичують сили для удару по Донеччині, щоб відвоювати хоча б цю територію. Однак ще невідомо, як будуть розв'язуватися події, адже після візитів представників держав Європи, українське військо може суттєво посилитися зброєю.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, що героїзм українців вражають європейців. Так, після візиту Жозепа Борреля, голови європейської дипломатії, до Києва та Бучі, він заявив, що "цю війну буде виграно на полі бою". Також завірив про надання Україні додаткові 500 мільйонів євро від ЄС та зброї адаптованої до потреб України.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба закликав світових вчених дослідити, що призвело до подій у Бучі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Чернігівщині російські окупанти розстрілювали мирних жителів у церкві.

Також "Знай.ua" писав, що безкоштовний проїзд для українців - в яких країнах можна заощадити на поїзді або автобусі.