Стало відомо про те, що ситуація в політичній і військовій верхівці Росії досить напружена. Слідом за главою зовнішньої розвідки, була проведена чиста в ФСБ. Це не менше 150 офіцерів.

Про це передавати журналіст-розслідувач з команди Bellingcat Христо Грозев в інтерв'ю російському опозиційному каналу Популярна політика.

Христо Грозев, фото: скріншот з відео
Христо Грозев, фото: скріншот з відео

За його словами, у п'ятій службі російської ФСБ була проведена чистка серед співробітників, що були зайняті останні кілька місяців питаннями України. Також, саме вони постачали російському президенту інформацію про ситуацію в Україні.

Колишнього керівника 5-ї Служби ФСБ генерал-полковника Сергія бесіду перевели в СІЗО, а його телефон відключений вже більше двох тижнів. Також, понад 150 офіцерів потрапили під чистку.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Христо Грозєв, скріншот
Христо Грозєв, скріншот

"Можу сказати, що значна частина з них, якщо не заарештована, то точно не працює вже в ФСБ. Чистка точно пройшла. Через пару днів, сподіваюся, що зможемо опублікувати що-небудь більш конкретне про долю цих людей", – сказав журналіст.

Почалися репресії проти 5-ї Служби ФСБ вже через 2 тижні після початку війни в Україні. Саме тоді Володимир Путін зрозумів, що все йде не так, як він запланував, і російські окупанти програють.

Христо Грозєв
Христо Грозєв

Також, Христо Грозєв відзначив можливі терміни закінчення війни в Україні. Лежить це в двох площинах-політичній і військовій. Новий наступ на Київ малоймовірний, і вони продовжуватимуть військові дії на півдні та Сході, щоб вибити для себе сухопутний прохід до Криму. Однак, для того потрібно залучити за допомогою мобілізації ще 150-200 тисяч осіб, а це призведе до нестабільності в країні.

Нагадаємо, що росіяни після Краматорська обстріляли ще одну залізничну станцію

Раніше повідомлялося, що Володимир Путін довів Росію до дефолту: антирекорд 1999 побитий - "великою і процвітаючою" залишилося недовго

Також, россійські загарбники залишили тіла своїх загиблих в ямі, гірше тварин