Президент України Володимир Зеленський заявив, що справжня кількість загиблих у Маріуполі мирних жителів обчислюється десятками тисяч. Про це він повідомив під час свого онлайн-виступу перед парламентом Південної Кореї. Трансляція була частиною телемарафону.

За його словами, росіяни мають намір перетворити український Маріуполь на"показово знищене місто".

Маріуполь / Фото MRPL.CITY
Маріуполь / Фото MRPL.CITY

"Найгірша ситуація в Маріуполі... Маріуполь зруйнований. Там десятки тисяч загиблих. Але, навіть незважаючи на це, росіяни не зупиняють наступальну операцію. Вони хочуть зробити так, щоб Маріуполь був показово знищеним містом", - упевнений Зеленський.

Володимир Зеленський, фото ОП
Володимир Зеленський, фото ОП

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Додамо, що раніше з'явилися повідомлення про те, що російські загарбники використовують у Маріуполі мобільні крематорії для знищення доказів, які свідчать про їхні військові злочини – трупів загиблих мирних громадян.

Кадр з відео про зачистку Маріуполя. Фото: Telegram
Кадр з відео про зачистку Маріуполя. Фото: Telegram

Багато маріупольців помирають від холоду, хвороб і голоду в підвалах обложеного міста. Тільки невеликій частині населення вдається скористатися гуманітарним коридором-інші змушені терпіти страшні позбавлення, ховати близьких в братських могилах у дворах будинків і парках.

Нагадаємо, раніше депортованим українцям насильно видають паспорти рф, заяву Денисової: "Порушують правила".

Також " Знай.ua" писав, що доадирівці в черговому ролику з Маріуполя видали бездомного за українського розвідника:"постійно бухий".