Стало відомо, що російські окупаційні війська використовували проти українських військовослужбовців, а також проти мирного населення в місті Маріуполь отруйну речовину невідомого походження.

Про це стало відомо завдяки публікації на офіційній сторінці "Азов" в Telegram.

Маріуполь. Фото: скрін youtube
Маріуполь. Фото: скрін youtube

"Близько години тому російські окупаційні війська використовували проти українських військових і цивільних осіб у місті Маріуполь отруйну речовину невідомого походження, яка була скинута з ворожого БПЛА", - йдеться в публікації.

Також там повідомляється, що у постраждалих згодом спостерігається вестибуло-атактичний синдром, а ще дихальна недостатність. Наші військовослужбовці заявляють, що зараз уточнюють наслідки використання цієї речовини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Маріуполь. Фото: medium.com
Маріуполь. Фото: medium.com

Про подібну загрозу говорили ще з початку війни, бо Росія завжди використовувала тільки брудні методи. Спочатку Україна побачила застосування фосфорних бомб з боку окупантів, згодом жахи в Бучі, Ірпені.

Однак різні політики і представники влади по-різному реагували на те, що Росія може використовувати хімічну зброю. Наприклад, генеральні секретар НАТО Стотенберг заявляв про якісь далекосяжні наслідки (без подробиць). А ось президент Польщі Анджей Дуда зазначав, що подібних крок з боку рф може змусити НАТО переглянути рішення про невтручання в конфлікт.

Але ж ще вдень Едуард Басурін (так званий представник так званої "ДНР") заявляв, що проти "Азова" в Маріуполі їм потрібно застосувати хімічну зброю, бо штурмувати підземні укріплення" Азовсталі", за його словами, сенсу немає.

UPD: у мережі вже існує думка, що був використаний газ "Зарін". Його перші ознаки - це виділення з носа, звуження зіниць, закладеність в грудях. Далі з'являється нудота, утруднюється дихання, а також посилене слиновиділення.