11 квітня стало відомо про застосування російськими окупантами невідомої речовини в Маріуполі. У світі вже відреагували на черговий злочин кремля і працюють над тим, щоб перевірити деталі. Так, можливе застосування хімічної зброї Росією прокоментувала глава МЗС Великобританії Ліз трас на своїй сторінці в twitter.

Глава МЗС Великобританії Ліз трас заявила, що вони з партнерами вже почали роботу, щоб перевірити деталі. Вона зазначила, що будь-яке використання хімічної зброї в цьому конфлікті було б грубою ескалацією, за яке Путін понесе відповідальність.

"Ми терміново Працюємо з партнерами, щоб перевірити деталі. Будь-яке використання такої зброї було б грубою ескалацією в цьому конфлікті, і ми залучимо Путіна і його режим до відповідальності", - написала Ліз трас.

Скрін twitter
Скрін twitter

У той же час в Пентагоні також стурбовані потенційним застосуванням Росією хімічної зброї в Маріуполі, але поки не можуть цього підтвердити. У США відзначили, що стежать за обстановкою в Україні і відзначили, що події в Маріуполі викликають стурбованість і показують побоювання з приводу можливого використання Росією різних засобів боротьби з масовими заворушеннями, зокрема сльозогінний газ, змішаний з хімічними речовинами.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Раніше Знай повідомляв, Україна отримала від Британії зброю, яка переверне хід війни: росіянам краще бігти з кораблів.

Також наш портал інформував, Ілля Ківа, який втік до Росії, насмішив "процвітанням" в їхніх магазинах: "Перевірив як працюють"

Крім того, наш портал повідомляв, що з Маріуполя в Росію і "ДНР" примусово вивезли персонал і пацієнтів лікарні: злодіяння ворога потрапили на камеру.