Глава рф володимир путін переселяє українців, яких вивезли з тимчасово окупованих територій, до Сибіру і за Полярне коло. Відзначається, що вже близько 100 тисяч громадян України знаходяться за тисячі кілометрів від рідної країни. Про це інформує The Independent.

За даними видання російська влада переселяє українців, вивезених з тимчасово окупованих територій за тисячі кілометрів від будинку. Так, Кремль видав указ про переселення 95 739 жителів Луганської та Донецької областей за 8850 кілометрів від їхніх будинків.

Евакуація жителів Донбасу, фото: скріншот з відео
Евакуація жителів Донбасу, фото: скріншот з відео

Згідно з документом російська влада запланувала відправити до Сибіру 11 398 осіб, на Далекий Схід - 7 218 осіб і на Північний Кавказ - 7 023 людини. Зокрема направляти людей будуть в такі регіони, як Чечня, Інгушетія і Дагестан.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Видання уточнює, що жителів Маріуполя просили підписати документи, в яких говориться, що "українські війська обстрілювали місто". Тим, хто підписав документ, заявили, що вони не зможуть повернутися додому, так як їх чекає "переслідування".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, легендарний сержант "Балу" перед героїчною загибеллю забрав за собою 10 окупантів: "Завжди усміхнений".

Також наш портал інформував, США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "Притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, що з Маріуполя в Росію і "ДНР" примусово вивезли персонал і пацієнтів лікарні: злодіяння ворога потрапили на камеру.