Перша леді України Олена Зеленська розповіла про українців, які постраждали від російського вторгнення в Україну. Нелюдські злочини окупантів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації жінки в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої вона є. Регулярно перша леді розповідає про події в Україні, а також дає поради для різних ситуацій.

Цього разу Олена Зеленська розповіла історію людей, які постраждали від російського вторгнення.

На першому кадрі 15-річна Маша Фещенко із Запорізької області. Вона втратила ногу після ворожих обстрілів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Далі Юрій Веткин. Це військовий і сценарист з Чернігова, якому вдалося вижити після танкової атаки. Після цього він теж залишився без однієї ноги. А ось Олександр Чекмарьов втратив ногу при спробі виїхати з Бучі, яка в той момент була окупована росіянами. Дружина і син на жаль загинули.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

"Щодня війна важко травмує сотні українців різного віку і статі. Людей з інвалідністю стає більше. Тим, хто ще вчора її не мав, доводиться звикати до нового способу життя. Їм потрібна реабілітація - і психологічна, і фізична. Зазвичай інвалідність сприймається як те, з чим чого не можна. Але пора задати питання інакше-з ним багато чого можна! Життя має тривати і тривати!"- йдеться в повідомленні під постом.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

У ці дні Україна переходить на нову систему реабілітації для наших громадян. Шлях до цього тривав довгі роки, але саме зараз вона так необхідна кожному українцю.

"Війна може травмувати. Але в наших силах-перетворити травму в силу. Ось так переможемо " - підсумувала Олена Зеленська.

Нагадаємо, що президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії прибули до Києва для зустрічі з Володимиром Зеленським

Раніше повідомлялося, що Макрон відмовився називати геноцидом злочину російських окупантів в Україні

Також, Путін використовує нацистську пропаганду для депортації українців до Росії з обіцянкою землі