У Генеральному штабі Збройних сил України розповіли історію українських воїнів, які продовжують подавати приклад мужності та професіоналізму.

Новий пост з'явився на сторінці Генштабу в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про актуальні події в Україні, зокрема на фронті.

"Всі знають історію про 300 спартанців. У цій війні ми маємо приклади мужності і професіоналізму, про які теж повинен знати світ" - почалася публікація.

Зараз же мова пішла про українських захисників. 80 воїнів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців стримали багатотисячне угруповання російських військ, які через село Мощун, що на Київщині, намагалися прорватися в українську столицю.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Їм цього зробити не вдалося, і вони всі зазнали поразки. Допомогло в утримуванні ворожих військ і те, що був підірваний міст через річку Ірпінь.

Так як вони не могли перейти, перестрілка велася через водойму.

Українські військові, фото: скріншот
Українські військові, фото: скріншот

Далі військовий розповів про звірства, які російські окупанти створили в Київській області.

"Я спілкувався з чоловіком, який розповів, що зґвалтували трьох жінок і повісили їх. Його молодшого сина вбили, вони Його поховали. До слова, людина переходила річку, без нігтів на руках" - йдеться в повідомленні.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Допомагали перемогти окупантів і місцеві жителі. Хлопці з села, яким всього по 16 років, витягли рацію з джипа, поки окупанти заснули, і принесли в штаб.

Зараз поки що емоцій немає стосовно того, що відбувається. Вони почнуться, коли закінчиться війна. Тоді відбудеться повне переосмислення.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що Польща вводить ембарго на російське вугілля-закон вже підписаний президентом

Раніше повідомлялося, що поки ЗСУ дають відсіч окупантам, фіскали вирішили добити малий бізнес: рейди і вимоги РРО

Також, воіни ЗСУ готові відрізати стратегічний родзинки успішними контратаками: не на тих напали