Стало відомо про те, що під Маріуполем у фільтраційних таборах окупанти утримують понад 20 тисяч осіб. Що про це відомо.

Про це заявив радник мера Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналi.

За його словами, окупанти утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангу-Нікольську-Ялта не менше 20 тисяч осіб.

"Депортація і фільтрація. За оновленими даними, на сьогоднішній день окупанти утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангу-Нікольську-Ялта не менше 20 тисяч осіб, перешкоджаючи можливості евакуюватися через навмисне затягування і уповільнення процедури фільтрації", - написав він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Про ситуацію в Маріуполі, фото: скріншот
Про ситуацію в Маріуполі, фото: скріншот

У селі Безіменне, до слова, приблизно близько семи тисяч осіб готують до депортації на територію Російської Федерації.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначав, що саме Маріуполь може стати "червоною лінією" в переговорах. У них не було контактів з російськими дипломатами вже кілька тижнів, і та сторона намагається затягнути переговори.

Маріуполь, фото: Facebook
Маріуполь, фото: Facebook

Сама ж ситуація в місті жахлива. Його просто більше не існує.

"Залишається українська армія і велика група мирного населення, по суті, оточені російськими військами, вони продовжують боротьбу, але по тому, як російська армія поводиться в Маріуполі, очевидно, що вони вирішили стерти місто з лиця землю за всяку ціну", - зазначив міністр.

Маріуполь після обстрілів росіянами. Фото: скрін youtube
Маріуполь після обстрілів росіянами. Фото: скрін youtube

Коли місто буде звільнено, і що саме там побачать українці-складно передбачити, але, як зазначають політики, ситуація там у кілька разів плачевніша, ніж у передмісті Києва.

Нагадаємо, що командир морської піхоти Сергій Волина звернувся до Папи Римського за допомогою для Маріуполя

Раніше повідомлялося, що разрушенные міста, біженці і черги на квартири: Володимир Зеленський почав працювати над вирішенням проблем, викликаних війною

Також, українці впізнали дружину окупанта, яка дозволила йому ґвалтувати українських жінок