Стало відомо про те, що Канада надасть Україні важку артилерію. Допомагають побороти російських окупантів, які намагаються захопити чужі землі.

Про це стало відомо завдяки новій заяві прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який неодноразово вже надавав допомогу Україні. Крім того, він один з небагатьох світових лідерів, який визнав геноцид українського населення росіянами.

Джастін Трюдо, фото: скріншот з відео
Джастін Трюдо, фото: скріншот з відео

Тепер, завдяки ньому в України з'явиться важка артилерія, яка допоможе ЗСУ ліквідувати російських окупантів, що принесли на наші землі біль і руйнування.

"Ми були в тісному контакті з президентом Зеленським спочатку і дуже чуйно реагуємо на те, що їм особливо потрібно. Їх останнє прохання до Канади-допомогти їм з важкою артилерією, тому що зараз вона необхідна в цій фазі війни" - говорить Джастін Трюдо.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

поставки Javelin для України
поставки Javelin для України

Більш детальна інформація стосовно того, що саме і коли будуть поставки в Україну політик пообіцяв опублікувати в найближчі кілька днів.

Крім Канади важку артилерію Україні пообіцяли надати і в Сполучених штатах Америки, і в Канаді. На такі дії вони зважилися після того, як Росія почала свій наступ на Донбасі.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

А ось Німеччина проти поставок Україні важких озброєнь, і про це особисто заявив канцлер ФРН Олаф Шольц. Він вважає, що це загрожує ескалацією конфлікту, а також його поширення на інші країни.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, як відзначив 41-річчя в умовах війни

Раніше повідомлялося, що житель Харкова залишився абсолютно один в 16-поверховому будинку: евакуюватися відмовляється геть

Також, Україна отримала довгоочікувані винищувачі від США і союзників