За два місяці війни росії проти України сталося чимало трагічних подій, які залишаться в пам'яті мирних жителів і військових назавжди. Люди втрачали свої рідні домівки, близьких і віру в майбутнє.

У ранковому шоу телеканалу 1+1 зібрали головні події з початку військових дій. Згадали про незламність Президента Володимира Зеленського, який відмовився евакуюватися з країни, і "зустрів" армію рф в білій сорочці, в повній боєготовності. Інші представники держави теж прийняли рішення залишитися на батьківщині.

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

План окупантів захопити столицю виявився провальним, тому вони сконцентрували свої сили в східних областях. Але завдати руйнування все ж встигли. Жінка Світлана проявила неймовірну мужність і пережила окупацію в Бучі, допомагаючи переховуватися мирним жителям у підвалі свого будинку, а на вулиці воюючи з ворогами. У сюжеті вона згадала, як вона голими руками зупиняла танк і дивувалася тому, як їй вдалося вижити.

"Ти куди мені паркуєш танчика? Прибери його на*ер звідси", - з посмішкою сказала жінка.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Українка з Бучі, скріншот з відео
Українка з Бучі, скріншот з відео

А сім'ї із захопленого і практично повністю зруйнованого Маріуполя, що сидять в підвалах, мріють просто поїсти і повернутися додому. Окупанти блокують місто, не дозволяючи організувати гуманітарні горидори.

Маріупольці, скріншот з відео
Маріупольці, скріншот з відео

За інформацією ООН, понад 12 мільйонів українців були змушені покинути рідну країну в пошуку безпечного місця. Біженці роз'їхалися по різних країнах Європи, яка всіляко підтримує Україну зброєю, притулком для мирних жителів і санкціями проти рф.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зірвався через загибель 3-місячної дитини під час обстрілу російськими окупантами Одеси: "Покидьки смердючі"

Як повідомляв Знай.uа, Макрон знову підвів: окупанти рф заїхали в Україну на техніці, яку оснастила Франція

Також портал Знай.uа писав, "Повертається до життя": у мережі показали, як зараз виглядає Ірпінь після окупації та мародерства рашистів