У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про дивовижну історію чоловіка, який ще недавно служив Богу в церкві, будучи священиком, а тепер войовничо захищає свою країну на кордоні.

Про це написали у Telegram-каналі МВС. З початку воєнних дій священик Геласій прийняв рішення допомогти своїм співвітчизникам і повернувся до лав Державної прикордонної служби України. Отримавши дзвінок від військкомату з питанням про те, чи є у нього бажання мобілізуватися, він ні секунди не вагався. При виборі структурного підрозділу обрав прикордонну службу, яку назвав "рідною".

"Не бажаю, а маю! Ніхто, крім нас, не захистить рідну землю!" - відповів Геласій.

Священик Геласій, який вступив до прикордонної служби України
Священик Геласій, який вступив до прикордонної служби України

Як виявилося, раніше він вже одягав військову форму. Близько 7-ми років тому він служив у Станиці Луганській і Красній Талівці, де і знайшов свою "другу" прикордонну сім'ю.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Як одягнув форму охоронців кордону, мене пройняла ностальгія, одразу згадав 2015-16 роки, коли проходив службу по мобілізації у Станиці Луганській та Красній Талівці. За ті роки Луганський прикордонний загін став для мене другою сім’єю, а хлопці та дівчата – братами та сестрами, – ділиться Гєласій. – І неважливо, що цього разу мене мобілізували до Краматорського загону, адже він є сусідом рідного, Луганського. Це означає, що сім’я моя стала ще більшою. І, об’єднавшись, ми швидше здолаємо ворога", - поділився чоловік.

Священик Геласій, який вступив до прикордонної служби України
Священик Геласій, який вступив до прикордонної служби України

Нагадаємо, одеситка потрапила під обстріл, сидячи в перукарні-врятувала шапочка з фольги: "З якими нацистами ти, русский мир, воюєш"

Як повідомляв Знай.uа, українка голими руками зупиняла ворожий танк в Бучі, не боячись посилати рашистів куди подалі: "Прибери його на*ер звідси"

Також портал Знай.uа писав, що українці, які виїхали з Маріуполя, розповіли у що російські окупанти перетворили місто: "Він просто вмирає"