На Харківщині у полон потрапили п’ять окупантів. Тепер вони дають свідчення проти свого командування.

Про це повідомив голова області Олег Синєгубов. Він розповів, що за 63 добу загарбники продовжили обстрілювати з артилерії, мінометів, РСЗВ райони Харкова та області. В результаті одна людина загинула, а ще троє отримали поранення. Ще троє людей поранили у Чугуївському районі, серед потерпілих - дитина 14 років.

"Ворог продовжує наступальні дії на Ізюмському напрямку в бік Барвінкового, Великої Камишевахи та Курульки. ЗСУ тримають оборону, постійно завдаючи ворогу втрат. Бійці Збройних Сил на Харківщині взяли у полон п’ятьох окупантів. Затримані загарбники дезорієнтовані та деморалізовані. Зараз вони дають свідчення про злочини свого командування", - зазначив очільник області.

Полонені. Фото: Telegram
Полонені. Фото: Telegram

За словами Олега Синєгубова, полонені скаржаться на виснаження через великі втрати, тривалу участь у бойових діях, погане забезпечення та байдуже ставлення командирів до їхнього життя.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він також нагадав, що у росіян є вибір — або здатися в полон, або виїхати "200-тим маршрутом".

Нагадаємо, раніше російські спецслужби примусово вивезли з Херсона іноземців: створювали постановочні відео заради піару.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 26 квітня бійці полку ССО «Азов» Київ здійснили успішну бойову операцію на Запорізькому напрямку.

Також "Знай.ua" писав, що розвідка Великої Британії захопилася ВПС України, ЗСУ контролюють небо над більшістю територій.