Стало відомо про те, що російські окупанти вивезли близько 58 дітей-сиріт у невідомому напрямку. Ці діти ховалися в підвалі однієї з церков міста Херсон.

Про це заявив колишній уповноважений з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої є. За його словами, росіяни дізналися про місцезнаходження діточок через повідомлення Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової.

"Інформую Вас, пані Людмила, що відразу після публікації вашого поста всі церкви в цьому місті почали обшукувати ФСБ і окупаційна влада. До моменту публікації вашого поста про те, що в підвалі церкви знаходяться діти, — вони не знали", — стверджує в повідомленні Кулеба.

Чоловік зазначає, що поки ситуація в місті не була такою критичною, місцева влада була проти того, щоб вивозити маленьких діток в більш безпечне місце. Однак, залишався постійно шанс на порятунок, поки не був опублікований пост.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Діти у підвалах Маріуполя. Фото: YouTube
Діти у підвалах Маріуполя. Фото: YouTube

Справа в тому, що не так давно Людмила Денисова опублікувала новину про те, що в Херсоні в підвалі однієї з церкви ховається 58 дітей. Серед них були, зокрема, діти з інвалідністю, які потребують спеціального догляду та лікування. Омбудсмен закликала організувати евакуацію.

Діти-сироти, кадр з відео
Діти-сироти, кадр з відео

Де вони знаходяться зараз - ніхто не знає. Російські окупанти роблять все, щоб їх ненавиділи ще більше.

Нагадаємо, що розкрито найбільші нафтобази Росії, все біля кордону з Україною: у Брянську гасять досі

Раніше повідомлялося, що вдова Собчака Людмила Нарусова розкрила правду про російських строковиків в Україні

Також, ЗСУ почали отримувати сильне озброєння від США: вже знищують російських окупантів