У мережі показали, як виглядає затоплений Демидов з висоти пташиного польоту. Село, яке врятувало українську столицю від окупації росіянами.

Про це стало відомо завдяки опублікованому американським видання The New York Times ролику. Там видно, наскільки жахлива ситуація в населеному пункті після того, як там побували росіяни.

З висоти пташиного польоту показано село Демидів, і воно практично повністю затоплене. Справитися з наслідками буде вкрай складно, і сотні людей залишилися без даху над головою.

"Село Демидів на півночі Київської області опинилося у воді після руйнування греблі на річці Ірпінь біля місця її впадання в Київське водосховище. Українці навмисно зруйнували дамбу і затопили село. Це фактично допомогло зупинити наступ окупантів на Київ", - пише видання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Журналісти також зазначили, що військові без вагань підривали Мости, аеропорти, а також виводили з ладу залізничні колії. Мета була в тому, щоб уповільнити російських окупантів, загнати їх у пастку, а потім і зовсім виштовхнути з українських територій.

При цьому, багато хто вважає, що затоплення села врятувало українську столицю від окупації. Місцеві жителі зруйнували дамбу, щоб зупинити ворога.

Українці не шкодують про свій такий вчинок, адже це врятувало тисячі життів, і можливо стало однією з причиною, по якій плани росіян провалилися.

Нагадаємо, що село Демидів є однією з ділянкою бойових дій, де мешкали окупанти з 24 лютого. Станом на початок квітня вони покинули всю територію області, і передмістя Києва знову почало повертатися до колишнього життя.

Нагадаємо, що російські окупанти вивезли з Херсона 58 дітей-сиріт: ховалися в підвалі храму до останнього

Раніше повідомлялося, що окупантам нагадали, що їх чекає на українській землі, в Каховці з'явилися листівки

Також, російські загарбники провели успішну самоліквідацію і демілітаризацію-застрягли в українському лісі і придушили самі себе