Стало відомо про те, що німецький бундестаг схвалив постачання важкого озброєння для України. У такий спосіб українська армія стане ще сильнішою, і зможе дати сильну відсіч російським окупантам.

Таке рішення було прийнято під час чергового засідання депутатів, і потримали його 586 членів місцевого парламенту з 693. 100 депутатів виступили проти такого рішення, а ще 7 утрималися від голосування. Про це повідомляється на сайті німецького парламенту.

Олаф Шольц
Олаф Шольц

При цьому, повідомляється, що надання озброєнь підтримали партії правлячої коаліції Німеччини і блок ХДС/ХСС.

Даний документ тепер дозволяє уряду Німеччини поставити Україні ефективну, важку зброю, а також складні системи виробництва Німеччини. Експорт буде обговорюватися з партнерами по НАТО, однак, вже зараз можна сказати, що для України це вкрай хороша новина.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

поставки Javelin для України
поставки Javelin для України

Військові ЗСУ з його допомогою зможуть дати відсіч російським окупантам, а також піти в контрнаступ. Німеччина різко змінила риторику поставок, адже раніше канцлер Олаф Шольц був проти такого рішення.

Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента

Він раніше заявляв, що можливості Берліна в поставках зброї України досягли своєї межі, після чого зазнав сильної критики з боку народу і світових лідерів.

Коли Україна зможе отримати перші поставки важкої зброї-поки що невідомо, але вкрай сподіваємося, що станеться це вже найближчим часом, адже кожен день може стати рішучим.

Нагадаємо, що російські спецслужби примусово вивезли з Херсона іноземців: створювали постановочні відео заради піару

Раніше повідомлялося, що в рф скаржаться на допомогу Україні британських спецназівців

Також, у Великобританії "дали добро" Україні на нанесення ударів по об'єктах Росії.