Стало відомо про те, що приблизно 100 тисяч жителів Маріуполя можуть загинути через смертельну небезпеку. Йдеться не лише про обстріли, а й нестерпні умови життя та антисанітарію. Знаходження там може закінчитися плачевним результатом.

Про це стало відомо після нової заяви мера Вадима Бойченка, який закликає весь світ допомогти вирішити цю проблему.

Вадим Бойченко. Фото: скрін youtube
Вадим Бойченко. Фото: скрін youtube

Справа в тому, що вже зараз температура повітря досягає 20 градусів тепла, а попереду літо, і буде ставати тільки спекотніше.

Через відсутність централізованого водопостачання і каналізації, розкладання тисячі трупів, і природно гуманітарної катастрофи в місті можуть спалахнути нові смертоносні епідемії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Окупанти не в змозі забезпечити наявне населення продуктами, водою і медикаментами. Або просто не зацікавлені в цьому. Вони блокують всі спроби евакуації. А без цього люди вмиратимуть. Адже зараз у зруйнованому Маріуполі Середньовічні умови життя. Потрібна негайна і повна евакуація", - заявив Вадим Бойченко.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

Вже більше двох місяців Маріуполь знаходиться в повній блокаді, і знаходиться під постійними обстрілами. Частині вдалося виїхати, однак, кілька десятків тисяч громадян все ще знаходяться в місті. До слова, містом це навряд чи можна назвати, так як російські окупанти зруйнували його практично на 90%, і все доведеться знову відновлювати після звільнення.

Маріуполь, фото eadaily
Маріуполь, фото eadaily

Також, за різними даними ворожі війська вбили близько 20 тисяч мирних жителів, які ні в чому не винні, і просто хотіли спокійного життя.

Нагадаємо, що небезпечна брехня: окупанти везуть до Маріуполя натовп пропагандистів

Раніше повідомлялося, що радник глави офісу Президента Михайло Подоляк відреагував на чергові брехливі факти російської влади.

Також, заступник командира полку "Азов" розповів про постійні обстріли в Маріуполі