Більш як два мільйони людей змінили місце свого проживання тимчасово переміщеної особи вважається державі необхідно дати майже 600 тисяч квартир.

Цього року в Україні планують побудувати 30 000 квартири загальною вартістю 36 мільярдів гривень. Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, та розмістив на своєму офіційному телеграм-каналі.

Державі, за попередніми даними, необхідно надати майже 600 тисяч квартир. Це 33 мільйони квадратних метрів. Зважаючи на масштаби потреб у житлі, був обраний підхід будівництво з нуля.

Також, за словами Тимошенко, житло викупають з вже існуючого житлового фонду, які є в наявності у всіх регіонах України. Цього року планується надати 53000 квартир, що закриє потреби 186 тисяч переселенців.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Є вже готові квартири, є квартири які будуть готові до липня. Ще 17000 буде готова на осінь.

Збудовані квартири та ті, які викупила держава, залишатимуться у державній власності, та після того, як будуть відбудовані ті квартири, у яких жили люди, вони будуть надаватися тим, хто був у черзі на житло до широкомасштабної війни.

Тимошенко показав, якими будуть квартири, там буде все для того, аби "зайти і жити", суттєвим поліпшенням у новозбудованих комплексах буде вдосконалене бомбосховище.

На фото — регіони у яких планують побудувати нові комплекси для вимушено переселених осіб.

Нагадаємо, раніше ми розповіли історію лікаря, який працював у перші дні війни у Маріуполі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олексій Арестович поділився новим прогнозом щодо війни з рф.

Також "Знай.ua" писав, що окупантам нагадали, що їх чекає на українській землі в Каховці.