Під час воєнних дій та складних часів, не дивно, що виникають ситуації, коли посвідчення УБД губиться, або псується, тож в уряді розробили спрощену процедуру для відновлення документу — всього кілька кроків.

У Мінветеранів повідомили, які прості дії треба виконати, щоб поновити посвідчення. Зазначають, у разі втрати або пошкодження посвідчення учасника бойових дій, можна зробити його дублікат.

Українські військові. Фото: YouTube
Українські військові. Фото: YouTube

Документи, які потрібні для дубліката: заява про заміну зіпсованого чи втраченого посвідчення, оголошення в газету, або влесне пошкоджене посвідчення, його копія або зазначення номеру, серії, копії сторінок паспорту (1,2 та 11,12), копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера та 2 фотографії 3*4.

Документи слід надіслати на пошту Міністерства у справах ветеранів України. Важливо, всі документи можна переслати через електронну пошту, а фотографії лише через АТ "Укрпошта" на адресу Мінветеранів: м. Київ, пров. Музейний, 12, 01001.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Звертаємо вашу увагу на те, що відновлення посвідчення за такою процедурою доступне для тих Захисників і Захисниць, які отримували статус УБД згідно з рішенням міжвідомчої комісії, утвореної Мінветеранів", - зазначили у Мінветеранів.

Нагадаємо, раніше прокуратура показала 10 ідентифікованих рашистів, які катували мирних мешканців у Бучі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", за даними СБУ російські окупанти знову готують криваві провокації.

Також "Знай.ua" писав, що захисник України Сергій дізнався про смерть сина під час бою на Донбасі, але це його не зламало.