Стало відомо про те, що частина російських військ прийняли рішення відійти від території Маріуполя. Обрали нову мету у вигляді Запорізької області.

Про це стало відомо завдяки новим заявам Пентагону. За їхніми даними зараз воюють 92 Російські батальйонні тактичні групи.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

Деякі частини російських військ залишають Маріуполь, і починають рух на північний захід. При цьому, бої за місто тривають.

"Це не означає, що Маріуполь під російським контролем — вони продовжують наносити удари по місту. Вони б цього не робили, якби його контролювали", — заявив чиновник Пентагону.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Техніка окупантів, фото: Facebook
Техніка окупантів, фото: Facebook

Також, за словами американських експертів ситуація змінюється щодня. Ось, наприклад, в районі Ізюму території переходять від одного боку до іншого. Окупанти намагаються досягти повільного і поступового прогресу, однак цього буде недостатньо для того, щоб змінити ситуацію на полі бою.

Крім того, за 63 дні війни в Україні російські війська випустили по українських територіях понад 1900 ракет, і більша частина їх них по районах Донбасу і Маріуполя.

Ракетне попадання в Одесі, фото: Думська
Ракетне попадання в Одесі, фото: Думська

Також, повернулися удари і по українській столиці. Напередодні окупанти випустили відразу кілька ракет практично по центру Києва. Вона потрапила в житловий будинок, і в результаті чого померла 1 людина.

Більше 2 місяців російська армія знищує все живе на українських землях, і приносять населенню лише біль і руйнування.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що два кроки, щоб відновити загублене або пошкоджене посвідчення УБД-зібрати документи і переслати

Раніше повідомлялося, що вирішальний момент у війні Росії проти України настане вже скоро: названі конкретні терміни

Також, Михайло Подоляк розповів, яким способом Україна буде обороняти свої території