З перших днів війни, яку оголосила Україні росія 24 лютого в обличчі путіна, киянам, та й усім жителям нашої країни тішили вуха і душу фрази про такого собі "Привида Києва".

Це був такий собі сучасний супергерой, який стійко захищав повітряний простір над столицею, але його особистість суворо ховалася від українців. У моменти особливого відчаю новин із заголовками "Привид Києва збив 15-ий винищувач рф" - піднімали бойовий дух.

"Привид Києва" перейшов в наступ / СБУ
"Привид Києва" перейшов в наступ / СБУ

Але особистість цього героя все ніяк не розкривалася, тому українці самі почали приміряти псевдонім "Привид Києва" на всіх загиблих у цій війні льотчиків.

Командування ЗСУ не витримало, записавши звернення до всіх українців на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"В черговий раз просимо українську спільноту не нехтувати елементарними правилами інформаційної гігієни, не видавати бажане за дійсне, перевіряти джерела інформації перед тим, як її поширювати. Герой України Степан Тарабалка не "Привид Києва" і він не збив 40 літаків."

Степана Тарабалку, фото ЗСУ
Степана Тарабалку, фото ЗСУ

13 березня 2022 року майор Степан Тарабалка героїчно загинув у повітряному бою з переважаючими силами російських окупантів. Інформація про нього на офіційній сторінці КПС ЗСУ.

У ЗСУ переконують, що "Привид Києва" – це супергерой-легенда, чию фігуру створили українці. Це скоріше збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, що захищають небо столиці. Які раптово з'являються там, де їх не чекають.

"Військові льотчики поки не вчаться за кордоном на F-16, як би нам усім цього не хотілося. Жодна офіційна заява з цього приводу не виходила в ЗМІ! Ну і наостанок, для особливо креативних - американські бомбардувальники теж не літають над Львовом!" - ув'язнили в ЗСУ.

Нагадаємо, що росіяни гребуть в армію всіх з окупованих територій: уникнути призову можна тільки одним шляхом.

Раніше ми повідомляли, що українкам показали українських військових, яким позаздрить і Бред Пітт.