Все більше почала з'являтися розмова в мережі стосовно Кримського моста, який окупанти незаконно спорудили відразу після анексії півострова.

Цього разу експерти розповіли про стратегічне значення даної споруди, і чому українцям вкрай важливо її ліквідувати.

Кримський міст, кадр з відео
Кримський міст, кадр з відео

По-перше, знищення Кримського мосту має велике значення з боку логістики всього південного угруповання окупанта. Це її порушить, і їм буде ще складніше забезпечити своїх військових потрібною екіпіровкою.

Також, це виключить можливість проведення десантної операції Чорноморського флоту Росії, навіть теоретично.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Кримський міст, фото: politeka.net
Кримський міст, фото: politeka.net

Ну, і звичайно ж, успішний удар зможе відвернути значні сили і кошти Росії на відновлення цієї стратегічно важливої переправи.

За даними аналітиків Defense Express, можливість появи у ЗСУ HIMARS або M270 вже викликає паніку серед російських кримчан, які переїхали на окупований півострів після анексії в 2014 році.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Причина в тому, що ці пускові мають у своєму арсеналі балістичні ракети ATACMS дальність польоту яких близько 300 кілометрів. Якщо Україні дійсно вони прийдуть найближчим часом, то Кримський міст може виявитися однією з ймовірних цілей, як відзначають експерти.

Розбита техніка окупантів. Фото: Youtube
Розбита техніка окупантів. Фото: Youtube

Раніше в офісі президента України відзначали, що якби західні партнери надали Україні важку зброю, то по Кримському мосту давно б вже завдали удару, так як поставки допомоги російським окупантам значно б зменшилися.

Нагадаємо, що в Москві сміливець випробував, чи правда автозаки так добре горять і жбурнув "Бандера-смузі" - палало яскраво

Раніше повідомлялося, що СБУ вирахувала особистості 900 окупантів, які творили звірства в Київській області: жоден не піде від покарання

Також, Володимир Зеленський висловився про 10 замахів на своє життя