У 30-й окремій механізованій бригаді ім. князя Костянтина Острозького показали військовослужбовця, завдяки якому ми маємо можливість бачити пекло війни на власні очі. Кулеметник Роман з позивним "Кіно" на фронті увесь час перебуває з камерою у руках.

Історію військовослужбовця Романа розповіли у новій публікації на офіційній сторінці 30-ї окремої механізованої бригади ім. княза Костянтина Острозького в соцмережі Фейсбук.

"Чоловік понад 30 років у кіно, за цей час був на різних посадах. Очима Романа більшість з нас вже бачила пекло війни ще до повномасштабного вторгнення, через такі відомі стрічки як: "Своя війна", "Зошит війни", "Той, що пройшов крізь вогонь" тощо. До мобілізації в 30 ОМБр Роман був кулеметником батальйону "Київська Русь", - розповідають про чоловіка.

Кулеметник Роман, фото: facebook.com/30brigade
Кулеметник Роман, фото: facebook.com/30brigade

"У 2015 році бої охопили майже всю лінію фронту. Батальйон у якому я служив "увійшов" до Дебальцево. Там я одразу почав фільмувати події що відбувалися. Дебальцево знімав активно. У мене там фотоапарат загинув, "виходячи" звідти побратими поспіхом забирали статутне майно, а мої власні речі, такі як ноутбук та диски пам’яті з цінними відео та фото, були нікому не потрібні - повідомив боєць. Я виніс лише одну флешку та зброю з собою.", - пригадує військовий. Роман

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Роман зізнається, що у Дебальцево він боявся лише одного - проявити страх. Тому він виконував усі завдання, тільки щоб не було часу боятися. Пригадує, що саме це допомогло їм вивести майже 300 бійців з Дебальцево.

Проте саме тоді він втратив жорсткий диск з архівами війни та хроніками бойових дій, які знімав від першого дня перебування там. Жалкує про це, адже переконаний, що світ повинен знати правду про ці події. Тоді ж 50-річний чоловік отримав поранення.

Кулеметник Роман, фото: facebook.com/30brigade
Кулеметник Роман, фото: facebook.com/30brigade

Вдома на військового чекає дружина та діти. Старший син Романа служить у війську з 2016 року і наразі виконує бойове завдання поблизу міста Ізюм.

"Коли була активна фаза в Ізюмі я не мав з ним зв'язку понад два тижні. Але все добре. Коли дізнався, що син має поранення і лежить в госпіталі я зрадів. Зрадів, що живий. Знаєте, я маю улюблене місце в нашому Криму. Це - Микитська розколина. Одразу туди поїду з сином після нашої перемоги. Я займався альпінізмом у мирному житті. Це моє хобі, а там цілих 250 метрів над рівнем моря", - ділиться мріями чоловік. Роман

Скріншот: facebook.com/30brigade
Скріншот: facebook.com/30brigade

Скріншот: facebook.com/30brigade
Скріншот: facebook.com/30brigade

Раніше Знай писав, загальна мобілізація в Україні: у штабі командування ЗСУ зробили важливу заяву

Також ми писали, Едуард "Тор" відслужив 8 ротацій і порівняв ЗСУ у 2014 і зараз: "Бути частиною найкращої армії - до біса приємно"

Нагадаємо, "Не впорається без Ковбасної": російська пропаганда вигадала новий фейк про ЗСУ і "Придністров'я"