Стало відомо про те, що російські окупанти почали штурм "Азовсталі" в Маріуполі. З усіх районів видно стовпи диму, і загарбники намагаються прорватися на територію заводу.

Про це заявив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі. Крім того, цю ж інформацію підтвердив і заступник командира полку "Азов".

"Прямо зараз пробують прорватися на територію заводу. Інформацію підтверджує заступник командира полку"Азов". Більше деталей поки немає", - зазначив Цаплієнко.

Маріуполь, фото: Telegram
Маріуполь, фото: Telegram

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кілька годин перед початком штурму окупантська Авіація невпинно бомбила територію заводу "Азовсталь", через що виникла масштабна пожежа, і стовп диму видно по всьому місту.

Маріуполь, "Азовсталь". Фото: Знай.uа
Маріуполь, "Азовсталь". Фото: Знай.uа

Почати штурм вони вирішили через кілька днів після того, як почали евакуювати цивільне населення, що кілька місяців ховалося на території підприємства.

Маріупольці. Азовсталь. Фото: YouTube
Маріупольці. Азовсталь. Фото: YouTube

За словами міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, вдалося з" Азовсталі " евакуювати понад 100 осіб. Чим зараз закінчиться штурм, і чи вийде окупантам захопити завод-дізнаємося зовсім скоро, при цьому ЗСУ не готові здаватися, і будуть боротися за кожен метр української землі.

Руйнування в Маріуполі, фото - Українська правда
Руйнування в Маріуполі, фото - Українська правда

На заводі "Азовсталь" досі ховаються цивільні люди та українські захисники. Близько 600 осіб важко поранені і потребують медичної допомоги. За різними оцінками там ще залишається від полутори до двох тисяч мирних людей, які просто хочуть свободи і спокійного життя.

Штурм Азовсталі, фото: скріншот
Штурм Азовсталі, фото: скріншот

Нагадаємо, що Путін може "приєднати" Донбас до Росії вже в середині травня-CNN

Раніше повідомлялося, що війни є лише два варіанти, обидва не на руку Путіну-начальник ГУР Буданов

Також, Естонія може "розморозити" територіальний конфлікт з Росією: країни відкликали підписи з мирного договору