У мережі розповіли історію дівчини на ім'я Юлія. Вона є лікарем медичного пункту батальйону, який боронить позиції на Світлодарській дузі.

Про це стало відомо завдяки публікації інформаційного агентства Арміяinform в соціальній мережі Facebook.

На військовій посаді вони вже вдруге, і вперше приїхала на фронт у 2014 році, залишивши посаду Київського медика швидкої допомоги. Все для того, щоб рятувати наших захисників.

"Дуже ясно пам'ятаю своє бойове хрещення. Тоді ворожий снаряд влучив у бліндаж. З шести військовослужбовців-четверо загинули відразу на місці, ще двоє – були поранені. Тоді ж було набагато складніше, ніж зараз. Не було відповідного транспорту для вивезення поранених. Звичайно, і під час громадянської роботи в Києві бували різні виклики, але з такими масовими втратами вперше зіткнулися на війні" - згадує Юлія.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Військовий медик Юлія, фото: Facebook
Військовий медик Юлія, фото: Facebook

Потім вона повернулася до колишньої роботи, і навіть не думала про те, щоб повертатися на фронт в якості військового медика, але душа цього вимагала. І ось, вже другий рік як вона підписала контракт.

Після того, як Російська Федерація почала повномасштабне вторгнення на українські території, з'явилися нові виклики. Найчастіше трапляються випадки, коли з людиною все нормально візуально, але внутрішні органи сильно пошкоджені. Незважаючи на все це Юлія вкрай мужньо тримається. У неї немає можливості проявляти зайві емоції, адже потрібно завжди бути зібраною.

Українські медики, скріншот: YouTube
Українські медики, скріншот: YouTube

"Сьогодні багато українців покинули свої будинки і сім'ї, щоб захищати країну. І я розумію, якщо теж можу їм допомагати, то я повинен це зробити", - каже Юлія.

Нагадаємо, що Подоляк підозрює, що прес-секретар російського МЗС Захарова на важких наркотиках

Раніше повідомлялося, що в Бердянську в мерію набрали двірників та слюсарів — українські депутати волонтерять

Також, Олексій Арестович розповів про нову фазі російського вторгнення: є три варіанти розвитку подій