Українські захисники звільнили від російських окупантів 1003 населені пункти. Сапери уже розмінували 224 деокупованих міст та сіл.

Органи місцевого самоврядування запрацювали у 70% з цих населених пунктах, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Зруйнована інфраструктура. Фото: Youtube
Зруйнована інфраструктура. Фото: Youtube

За словами Тимошенко, у 650 населених пунктах відновлено газопостачання, у 83% населених пунктів вже функціонує справно електроенергія.

Також в 60% населених пунктах відновлені водопостачання та водовідведення. Заправки відновлено у 49% очищених від російських загарбників територіях.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зруйнована інфраструктура. Фото: Youtube
Зруйнована інфраструктура. Фото: Youtube

Послуги мобільного звʼязку та інтернету відновлено у 720 населених пунктах, банки працюють у 300 містах та селах, Укрпошта відновила надання своїх послуг майже у 800 населених пунктах.

Також відбувається розміновування територій, на яких потрапила нога окупанта. За 9 травня було знешкоджено 583 вибухонебезпечних предмети на території Київської області. Станом на ранок 10 травня загальна кількість знищених небезпечних предметів сягає вже 30 294.

Нагадаємо, раніше ми писали, що бензину тепер видаватимуть більше, але є умова - мережа WOG збільшила відпуск пального.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путін почав продавати вкрадене українське зерно, світу загрожує голод.

Також "Знай.ua" писав, що у Кабміні прийняли рішення про проведення цільової мобілізації громадян для відновлення України.