Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький серйозно попередив Європу про володимира путіна, звинувативши його "рак" ідеології в "нелюдських військових злочинах" на Україні.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Володимир путін "більш небезпечний", ніж Адольф Гітлер і Йосип Сталін, заявив прем'єр-міністр Польщі.

Матеуш Моравецький сказав, що президент росії являє собою велику загрозу, оскільки в його розпорядженні є сучасна зброя, така як ядерний арсенал.

Він також зазначив, що в порівнянні з диктаторами 20-го століття путін може більш ефективно використовувати «нові засоби масової інформації, що знаходяться у нього під рукою, для поширення своєї пропаганди».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Гітлер
Гітлер

У статті для Daily Telegraph Моравецький сказав: «Путінська ідеологія "русского мира" еквівалентна комунізму і нацизму ХХ століття. Це ідеологія, за допомогою якої росія виправдовує вигадані права і привілеї для своєї країни. В ім'я цієї ідеології Маріуполь і десятки українських міст були зруйновані, оскільки вона посилала російських солдатів на війну, переконувала їх у своїй перевазі і спонукала до скоєння нелюдських військових злочинів».

Моравецький також попередив всю Європу, сказавши, що ми повинні викорінити цю «ракову пухлину» - ідеології.

Сталін
Сталін

Він закликав до "депутінізації" цивілізованого світу, порівнявши її з денацизацією Німеччини після Другої світової війни.

Аналогічним чином путін говорив про денацифікацію, виправдовуючи своє вторгнення в Україну.

Він навіть звинуватив президента України Володимира Зеленського в тому, що він нацист, незважаючи на те, що він єврей.

У своєму виступі на параді Перемоги в понеділок (9 травня) в москві російський деспот знову спробував переконати своїх громадян в тому, що вони борються з нацистами.

Путин
Путин

"Ви боретеся за Батьківщину, за її майбутнє, щоб ніхто не забув уроки Другої світової війни. Щоб у світі не було місця катам, карателям і нацистам", — сказав путін.