Російська Федерація не може захопити ключові українські міста, і постійно зазнають поразки. Довелося вивести війська навіть з Харківської області.

Про це стало відомо завдяки даним від британської розвідки, які вони опублікували на офіційному акаунті Міністерства оборони в соціальній мережі Twitter.

До такого висновку експерти прийшли після того, як Збройні Сили України почали відкидати російські війська від Харкова ближче до кордонів. Відхід в британській розвідці оцінили як "визнання нездатності Росії захопити ключові українські міста, де очікувалося обмежений опір населення".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Пріоритет операцій Росії на Донбасі зробив підрозділи, дислоковані в Харківській області, вразливими для мобільних і високомотивованих українських контратакуючих сил", — констатують в Міноборони Британії.

Британська розвідка, фото: Twitter
Британська розвідка, фото: Twitter

Це навіть незважаючи на те, що російські війська мали успіх в оточенні Харкова на початкових етапах війни. Зараз же вони почали виводити підрозділи з регіону, щоб поповнити свої сили на інших ділянках, де продовжують вести активні бойові дії.

Наслідки бомбардування, Харків. Фото: Youtube
Наслідки бомбардування, Харків. Фото: Youtube

"Після доукомплектування ці сили, ймовірно, будуть розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець" - продовжили в розвідці.

Багато окупантів відмовляються вступати в бої, так як знають, що з ЗСУ краще не мати справи. Тому вони намагаються покинути українські території і повернутися додому.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються отримати контроль над островом Зміїний-ЗСУ не здаються

Раніше повідомлялося, що знайдений головний прорахунок російських військ в Україні: причина серйозних втрат окупантів

Також, британська розвідка пояснила, навіщо Білорусь перекинула військових до українського кордону: Путін відволікає увагу від агресії на Донбасі