Україна продовжує боротися за острів Зміїний, який намагаються окупувати російські війська. Наші захисники боротимуться стільки, скільки потрібно.

Про це в ефірі Всеукраїнського телемарафону повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Острів Зміїний, фото: скріншот з відео
Острів Зміїний, фото: скріншот з відео

Він зазначив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів. Це дозволило б їм контролювати надводну і повітряну обстановку в південній частині країни.

Також, цей об'єкт стратегічно важливий тим, що Росія туди може висаджувати тактичний морський десант, тому не можна допустити цього.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також, генерал-майор Кирило Буданов заявив, що це єдиний регіон, через який російські окупанти можуть висадити десант на територію Придністровського регіону Молдови.

"Той, хто контролює острів, може в будь – який момент заблокувати рух цивільних суден у всіх напрямках на південь України... Острів Зміїний-це територія України, і ми будемо боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю і виключити будь - які можливі військові дії Росії на території ПМР, з якої вони можуть атакувати західну частину України", - зазначив начальник ГУР МО України.

Воїни ЗСУ. Фото: Telegram
Воїни ЗСУ. Фото: Telegram

Острів став по істині легендарним з першого дня війни, і російські сили повинні піти звідти. Коли ЗСУ почнуть наступ-поки що невідомо, але залишається надія, що відбудеться це найближчим часом.

Нагадаємо, що пропагандисти отримали нову методичку про "зомбування" свого народу: розповідають про перевагу української армії

Раніше повідомлялося, що українець змінив мантію судді на камуфляж: міг з дітьми виїхати за кордон, але став на захист земель від окупантів

Також, Україна буде справлятися з наслідками війни ще 100 років-Олаф Шольц