Вже кілька місяців захисники "Азовсталі" перебувають у повній окупації, і не можуть вибратися з території заводу. Їхні дружини розповіли про реальний стан справ.

Про це стало відомо завдяки прес-конференції, яку жінки днями провели. Вони вимагають негайно врятувати своїх чоловіків, які знаходяться в оточенні російських військових. Повідомляє портал Суспільне.

Анна Науменко, Катерина Прокопенко, Юлія Федосюк і Ольга Андріанова зараз знаходяться в іншій країні, і вимагають від світової спільноти звернути увагу на серйозність ситуації.

Дружини українських захисників, фото: скріншот
Дружини українських захисників, фото: скріншот

Те, що відбувається зараз схоже на те, що було під час Другої світової війни, і Європа не бачила такого горя саме з тих часів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Через відсутність медикаментів, захисникам ампутують кінцівки без знеболюючого. Також, їм доводиться пити технічну воду, і постійно сидіти в бункерах. Все через постійні обстріли з боку російських бойовиків.

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

На щастя, виходить тримати зв'язок з рідними, хоч Інтернет і не завжди є.

"Спілкувалася зі своїм чоловіком Арсенієм вчора. Він розповідав, що тривають бомбардування. Вони майже не виходять наверх. А коли виходять, то намагаються знайти воду, якусь їжу. І настрої у них досить песимістичні. Вони готуються до останнього бою, бо не дуже вірять у дипломатичне вирішення цього питання. Оскільки, незважаючи на переговори, щодня гине дуже і дуже багато людей, страждають поранені. Звичайно, перебувати в цьому контексті, коли вмирають люди, за яких ти несеш відповідальність, дуже важко" - каже Юлія Федосюк.

Воїн з Азова. Фото: Telegram
Воїн з Азова. Фото: Telegram

Єдиним варіантом на порятунок є процедура екстрадиції, як вони вважають, але, російський диктатор Путін не хоче йти на це. Здаватися в полон теж не варіант, так як з 2014 року тільки одному вдалося звідти повернутися, але, з вибитими зубами і пошкодженими внутрішніми органами.

"Інші-закатовані, вбиті. Тому здаватися в полон для них точно не варіант" - говорить одна з дружин.

Маріупольці. Азовсталь. Фото: YouTube
Маріупольці. Азовсталь. Фото: YouTube

До слова, вони неймовірно вдячні колективу Kalush Orchestra, які зі сцени Євробачення, на аудиторію в 200 мільйонів чоловік ще раз нагадали про цю проблему, і закликали світ врятувати наших військових. Навіть незважаючи на те, що їм загрожувала дискваліфікація.

Азовсталь // фото GMK Center
Азовсталь // фото GMK Center

Нагадаємо, що в Естонії стартують військові навчання "Їжак-2022", спільно з НАТО та іншими союзниками-перевірка боєготовності

Раніше повідомлялося, що дружина бійця "Азов" Оксана не хоче повертатися до Маріуполя і перейшла на українську мову

Також, Валерій Залужний розповів, що для нього означає перемога України