Білоруський президент Олександр Лукашенко зараз опинився в абсолютно незручному для себе становищі. Він хоче підтримувати російське вторгнення в Україну, але при цьому намагається всіма силами уникнути прямої військової участі.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню від британської розвідки, яке було опубліковано на офіційному акаунті Міністерства оборони Великобританії в соціальній мережі Twitter.

Після початку навчань у перших числах травня Білорусь оголосила про розгортання сил спеціальних операцій уздовж кордону з Україною, а також про низку підрозділів на заході країни.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Присутність білоруських сил біля кордону, ймовірно, зафіксує українські війська, тому вони не можуть розвертатися для підтримки операцій на Донбасі", – йдеться у звіті.

лукашенко. Фото: Youtube
лукашенко. Фото: Youtube

Станом на сьогоднішній день, білоруські сили не були залучені в конфлікт, хоч і їх територія використовувалася в якості плацдарму для початкового наступу на Київ і Чернігів. Крім того, були здійснені ракетні удари саме з території Білорусі, і добро на це дав особисто їх президент.

"Президент Білорусі Лукашенко, ймовірно, балансує на межі підтримки російського вторгнення і бажання уникнути прямої військової участі через ризик західних санкцій, помсти українців і можливого невдоволення білоруських військ",-пишуть в британській розвідці.

Військові, фото: Facebook
Військові, фото: Facebook

Як будуть розвиватися події далі-нікому невідомо, однак, навряд чи білоруські війська бажають стати "гарматним м'ясом", як їх російські колеги.

Нагадаємо, що Михайло Подоляк закликав українців не забувати, що в країні не закінчилася війна

Раніше повідомлялося, що на прикордонних пунктах знову черги, але в інший бік: понад 40 000 людей щодня повертаються в Україну

Також, Валерій Залужний розповів, що для нього означає перемога України