Лукашенко боїться, що білоруси почнуть розуміти у якому суспільстві вони живуть, продаж роману "1984" заборонено продавати у книгарнях країни.

Про це повідомляють у білоруському ЗМІ "Наша Нива". Зазначається, що таку заборону вже було накладено радянською цензурою, яка діяла до 1987 року.

Роман Орвелла. Фото: Telegram
Роман Орвелла. Фото: Telegram

"Зняти з продажу всі версії книги Орвелла 1984". Про виконання буде повідомлено не пізніше 19 травня», – йдеться у наказі.

Олександр Лукашенко імовірно думав, що білоруси не вміють читати, але коли книжка стала топ-бестселером, заборонив її продаж. Нагадаємо, антиутопія Джорджа Орвелла "1984" показує тоталітарне суспільство, де громадяни не мають ні прав, ні вибору. Існує лише культ особи Великого Брата, від людей вимагається повне і некритичне підкорення владі.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обкладинка роману Орвелла. Фото: Telegram
Обкладинка роману Орвелла. Фото: Telegram

Також відбувається у романі показані підміни понять - "Війна — це мир", "свобода — це рабство" і "Старший брат стежить за тобою" — ці вислови з роману давно стали афоризмами. Чи не правда, ідеально демонструють інформполітику білорусі та рф?

За інформацією "Нашої Ниви", на білоруську роман було перекладено у 1992 році Сергієм Шупою. У 2020 році роман було перевидано у видавництві Янушкевича. А у 2021 році вийшло додаткове видання твору. Він став лідером продажів у багатьох книгарнях. У державній мережі "Белкнига" опинився на 4 місці в списку бестселерів.

16 травня, поліція затримала видавця Андрія Янушкевича, та влаштувала погром у книгарні, де продавався роман.

Нагадаємо, раніше ми писали, що війна переходить у затяжну фазу, Резніков розповів, як окупанти готуються обороняти захоплені території.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Андрій Шевченко зіграє з Мессі і Андреа Пірло у матчі з однією метою.

Також "Знай.ua" писав, що американський політолог Раміс Юнус заявив, що успіх України вселив впевненість у США.