США розробляють організацію поставок в Україну протикорабельних ракет великої дальності для зняття блокади Чорного моря.

Повідомляє Reuters з посиланням на офіційних осіб США. За інформацією американського видання, українська сторона протягом останніх тижнів просила Пентагон надати протикорабельне озброєння. США погодилися і додали зброю берегової оборони до вже анонсованого цього тижня пакету на 800 млн доларів.

Протикорабельні ракети. Фото: YouTube
Протикорабельні ракети. Фото: YouTube

У разі передачі ракет, Україна може вивести з ладу найбільші російські кораблі, оскільки їм ніде сховатися в Чорному морі. Це дозволить відновити поставки зерна та іншої артілі продукції по всьому світу через відсутність якої багато країн вже на межі голоду.

Є кілька проблем, які заважають Україні отримати ракети. По-перше, існує обмежена доступність платформ для запуску надсучасних ракетних установок, проте і цьому знайшлося рішення.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Це можуть бути два типи потужних протикорабельних ракет. Harpoon виробництва Boeing та ударна ракета Naval Strike Missile виробництва Kongsberg та Raytheon Technologies на етапі активного розгляду або для прямого постачання в Україну, або шляхом передачі від європейського союзника, який має ракети.

Протикорабельні ракети. Фото: YouTube
Протикорабельні ракети. Фото: YouTube

Можливості ракети розширені для ураження як надводних, так і берегових цілей. Для ураження об’єктів на суші та кораблів Harpoon використовує інерційну навігацію за допомогою GPS. Бойова частина масою 227 кг забезпечує знищення широкого спектра цілей.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Олексій Арестович розклав по пунктах, навіщо окупантам потрібен острів Зміїний.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЗСУ отримали танки від польських друзів, і вже готуються до контрнаступу.

Також "Знай.ua" писав, що заступник командира "Азову" записав термінове відео, російська пропаганда знову дала збій.