Захисники заводу "Азовсталь", серед яких бійці загону спецпризначення" Азов", прикордонники, поліцейські, бійці ТрО та інші захищали місто з 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення росії.

Зараз вони отримали наказ від вищого керівництва припинити оборону міста і зберегти життя військового складу. Про це повідомив 20 травня командир полку "Азов" Денис Прокопенко.

Всіх цивільних з "Азовсталі" евакуювали, тяжкопоранені бійці отримали допомогу з подальшим їх обміном і вивезенням на підконтрольну Україні територію. В даний час вирішується питання з похованням загиблих захисників Маріуполя.

Один із захисників "Азовсталі" опублікував на своїй сторінці прощальні кадри.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ну ось і все. Дякую за прихисток, Азовсталь - місце моєї смерті і мого життя",- написав Денис Козацький.

Скріншот поста Дмитра Козацького
Скріншот поста Дмитра Козацького

На своїй сторінці в Твіттері він висловив невелике прохання до всіх українців.

"Поки я буду в полоні, залишу вам фото в кращій якості, відправляйте їх на всі журналістські премії і фотоконкурси, якщо що-небудь виграю, після виходу буде дуже приємно. Дякую всім за підтримку. До зустрічі."

Посилання на фото тут.

Скріншот поста Дмитра Козацького
Скріншот поста Дмитра Козацького

Нагадаємо, що заступник командира "Азова" записав термінове відео: фейки про окупантів і спецоперацію.

Раніше ми повідомляли, що Андрій Бєдняков з "Орел і Решка" сказав, Чому Путін ненавидить Маріуполь, а місто любить Україну.

Також стало відомо, що росіяни планують передати окупований Маріуполь на розтерзання: назвали зустріч "недружньою".