22 травня 2022 року в Україну з черговим візитом прибув президент Польщі Анджей Дуда. Вперше з початку війни, яку оголосила росія, у Верховній раді прозвучала промова європейського політика.

Анджей Дуда дякував українцям за потужний опір російській окупації.

Володимир Зеленський у свою чергу зазначив, що українські військові на передовій захищають не тільки себе, а й всю Європу.

"Поляки це знають, поважають і цінують, всіляко цьому сприяють... саме тому ми все одно бачимо санкційні заходи. Польща є одним з лідерів просування санкцій, які вкрай необхідні, щоб примусити росію до миру",- заявив Зеленський.

Володимир Зеленський, фото: Офіс Президента
Володимир Зеленський, фото: Офіс Президента

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також президент України не забув додати, що ніхто не може порушити єдність між двома народами: ні політики, ні іноземні агенти, ні члени журі на Євробаченні.

У свою чергу Анджей Дуда зробив і свою заяву:

"Після Бучі, Бородянки, Маріуполя з росією не може бути справ, як зазвичай, панове президенти і прем'єри".

Президент Польщі також пообіцяв, що зробити все можливе, щоб Україна стала членом Євросоюзу.

Анджей Дуда, фото: скріншот з відео
Анджей Дуда, фото: скріншот з відео

А що ж Володимир путін? А президент рф вирішив передати "привітики" президентам України і Польщі, запустивши, як мінімум 2 ракети по Києву. ППО спрацювало на відмінно, і їх збили над Васильковом. Але не можна не нагадати, що після Смоленської трагедії і вбивства Качинського, яке у росіян вийшло, бункерний дід, очевидно, вирішив 22 травня запустити ракету в надії налякати або вбити польського гостя.

Небо в Києві після "прильоту" ракет під час візиту Анджея Дуди
Небо в Києві після "прильоту" ракет під час візиту Анджея Дуди

Нагадаємо, що Володимир Зеленський сказав, що вважатиме перемогою України і чого не очікував від Лукашенка.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський став найвплиаовішою людиною року за версією журналу Time.