Стало відомо про те, що Сполучені Штати Америки готові захищати Тайвань від Китаю військовим шляхом. Там вже відреагували на такі заяви уряду.

Про це стало відомо завдяки новій заяві президента США Джо Байдена. Таке питання йому задала журналістка під час прес-конференції в Токіо.

На даний момент американський лідер перебуває з робочим візитом в Японії. Там він вирішив висловитися стосовно ситуації, яка склалася у Китаю з Тайванем.

Джо Байден, фото: скріншот з відео
Джо Байден, фото: скріншот з відео

За його словами, у разі нападу Китаю на Тайвань, США готові будуть допомогти.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Це ті зобов'язання, які ми на себе взяли. Ми продовжуємо бути прихильними підтримці миру і безпеки Тайванської протоки і маємо намір зробити так, щоб його статус-кво не був змінений в односторонньому порядку", — заявив американський президент.

Китайці, скріншот: Youtube
Китайці, скріншот: Youtube

У Китаї практично миттєво відреагували на це. За словами місцевого уряду, в США повинні перестати недооцінювати рішучість і можливості Китаю, інакше це може призвести до непоправних наслідків.

Тайвань
Тайвань

"Рішучість і можливості Китаю щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності. Китай не дозволить жодній країні втручатися в його внутрішні справи, включаючи питання Тайваню", - заявили в МЗС Китаю.

До слова, Джо Байден вкрай сподівається, що цього зовсім не станеться, адже тоді в світі почнуться заворушення, які вплинуть практично на всі сфери життя.

Нагадаємо, що звалище відстріляних снарядів — у Харкові показали частину того, що випустили по мирному місту

Раніше повідомлялося, що артилеристи прицільним ударом розбомбили базу російських загарбників-допомогли космічні розвідники

Також, Олексій Арестович розповів про методи, які використовують окупанти в Україні