У Туреччині продемонстрували список вимог, після яких вони не будуть заперечувати членства в НАТО Швеції та Фінляндії.

Відповідне Комюніке опублікувала урядова прес-служба Туреччини. Тільки після того, як будуть виконані дані вимоги, Анкара перестане виступати проти членства цих двох країн в НАТО.

Вимоги Туреччини, фото: вільне джерело
Вимоги Туреччини, фото: вільне джерело

У найпершому пункті лежать "конкретні гарантії" від Швеції стосовно організацій курдів і гюленістів, які Туреччина вважає терористичними. Вони вимагають, щоб країна перестала їх підтримувати і фінансувати.

Далі офіційна Анкара вимагає скасування шведського ембарго і санкцій проти себе. Останній пункт вимог Туреччини- "глобальне співробітництво для боротьби з тероризмом".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

"Ми залишаємося прихильниками відкритих дверей НАТО, але вважаємо, що Альянс і країни-кандидати повинні співпрацювати для боротьби з тероризмом, як вони роблять в інших сферах. Ми очікуємо від Швеції, яка подала заявку, принципових кроків і конкретних запевнень з питань безпеки, які турбують Туреччину", - заявили в комюніке.

Станом на сьогоднішній день, Туреччина є єдиною країною-членом НАТО, яка виступає проти прийняття Швеції і Фінляндії в цей Альянс. У такий спосіб турецький президент Реджеп Таїп Ердоган хоче домогтися від Сполучених Штатів Америки деяких поступок. Зокрема, мова йде про продаж літаків, а також про санкції, які на країну наклали після покупки російських С-400.

Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган

Нагадаємо, що провели в останній політ: військові льотчики ЗСУ героїчно загинули, завдавши серйозного удару ворогу

Раніше повідомлялося, що по Маріуполю розтікається трупна отрута, але окупанти роблять постановочні кадри про "хороше життя": місту загрожує катастрофа

Також, "денацифікацію" України здійснюють два угруповання російських неонацистів-німецька розвідка