BBC повідомляє, що в Україні загинув генерал-майор ВПС росії у відставці Канамат Боташев.

У небі над Україною був збитий і загинув генерал-майор військово-повітряних сил Росії у відставці Канамат Боташев. Він літав на Су-25, повідомляє ВВС. Інформацію на умовах анонімності підтвердили троє його колишніх підлеглих.

Загиблий льотчик рф. Фото: youtube
Загиблий льотчик рф. Фото: youtube

63-річний Канамат Боташев - льотчик найвищого рангу, про загибель якого стало відомо. До своєї відставки він був командиром авіаційного полку. Участь у повітряних боях настільки високопоставленого офіцера може говорити як про те, наскільки складні завдання путін ставить перед військовими пілотами, або про брак висококласних фахівців.

22 травня генштаб ЗСУ повідомив, що в небі над Луганською областю було збито російський штурмовик Су-25, пілотові катапультуватися не вдалося. У пабліках стали обговорювати смерть Боташева. також повідомляють, що вирішальним був снаряд зі "стингера".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Винищувач Су-25. Фото: Youtube
Винищувач Су-25. Фото: Youtube

"Стінгер на виході з атаки, вибух у повітрі та… Все", - написали в одному з російських телеграм-каналів.

За даними ЗСУ від початку широкомасштабної війни було ліквідовано 205 російських військових літаків та 170 вертольотів. Щодо загибелі льотчиків, то відомо про 31 загиблого пілота рф в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що український боєць на тлі трофейної техніки записав звернення до "дон-дона".

Як повідомляв портал "Знай.ua", до кінця року українські військові можуть зайти на територію Кримського півострова.

Також "Знай.ua" писав, що російські загарбники зайняли місто Світлодарськ, що у Бахмутському районі Донецької області.