Лейтенант Любов Плаксюк стала першою жінкою, яка очолила артилерійський підрозділ ЗСУ. У мирному житті вона була викладачем історії, а до лав ЗСУ вступила у 2016 році.

Її історію розповіли на фейсбук-сторінці Міністерства оборони України.

"Коли я побачила "Гіацинт-С" і вперше проїхалася на машині, від гуркоту якої перехоплює дух, зрозуміла – це моє!". Військова кар’єра йшла "за звичним сценарієм", крок за кроком – від радіотелефоніста до командира відділення управління. Та все кардинально змінилося, коли жінка побачила роботу важких 152-мм САУ.", - йдеться у повідомленні. Міноборони

Як зізнається Любов, відтоді весь вільний час вивчала роботу номерів розрахунку, читала відповідну літературу, вивчала конструкцію артустановок, а у 2019-му зробила дебютний постріл з гармати на полігоні.

Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Жінка також пригадує, як зустріла ранок 24 лютого 2022 року. У той час лейтенант Любов Плаксюк перебувала в районі проведення ООС на посаді командира батареї самохідного артдивізіону.

"Завдяки вмінням офіцера миттєво реагувати на зміну обстановки, приймати оптимальні рішення, швидко рахувати установки для стрільби та вираховувати поправки для ведення вогню – російські війська зазнають жахливих втрат в техніці і живій силі під вогнем артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича.", - йдеться у повідомленні. Міноборони

Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Нагадаємо, морпіх Олександр назвав два факти, завдяки яким Україна переможе у війні: "Знання рятують життя"

Також ми писали, заслужений діяч науки й техніки України пішов на війну з двома синами - мріє дописати свої книги: "Живемо у великий час"

Нагадаємо, українець, який залишив бізнес в Польщі і служить у лавах ЗСУ, розповів про провал ворога: "Падлина відступила"