Стало відомо про те, що російські окупанти прийняли рішення підняти свої затоплені судна поблизу острова зміїного. Перші подробиці такого рішення.

Про це стало відомо завдяки новій заяві спікера Міністерства оборони Олександра Мотузяника під час брифінгу в медіацентрі.

Російський корабель. Фото: скрін youtube
Російський корабель. Фото: скрін youtube

Загарбники через деякий час вирішили все ж підняти знищені українськими силами судна.

Острів Зміїний, фото: скріншот з відео
Острів Зміїний, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Біля Зміїного пошуково-рятувальна група у складі п'яти катерів і самохідного плавучого крана провела заходи з підняття уламків знищеного українськими військами російського десантного катера "Серна" і катера типу "Раптор" — - розповів він

Крім того, за словами представника Міністерства оборони, в акваторії Чорного моря на сьогоднішній день знаходяться два носії КРМБ, сумарний залп яких становить приблизно 16 ракет.

Кораблі, фото: скріншот з відео
Кораблі, фото: скріншот з відео

До слова, вони намагаються там облаштувати свої позиції, після чого хочуть заблокувати Одеський порт. Це може призвести до кризи в Україні, і вони це прекрасно розуміють.

"Мета ворога залишається незмінною-подальша блокада Одеського порту і контроль за південно-західною частиною Чорного моря. Для цього ворог в тимчасово окупованому Криму на північно-західному напрямку встановив комплекс С - 400 і проводить певні роботи з облаштування та зміцнення своїх оборонних і наступальних дій на острові Зміїний", - повідомляє спікер голови Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук.

Корабель
Корабель

Нагадаємо, що після окупації Росія почала анексію Маріуполя - у Путіна висунули божевільний план

Раніше повідомлялося, що українці масово почали повертатися додому з Європи: кількість людей у містах зростає

Також, шахраї безсердечно оббирають сім'ї українських військових: у Генштабі ЗСУ розкрили схему обману