Як діяти у разі, якщо ваших близьких примусово перемістили на тимчасово окуповану територію чи депортували.

Національне інформаційне бюро надає роз'яснення з алгоритмом дій у разі примусового переміщення вашої близької людини на тимчасово окуповану територію або примусової депортації за межі України.

Депортація українців. Фото: Facebook
Депортація українців. Фото: Facebook

Перш за все слід впоратися з власними емоціями, та не піддаватись паніці. Пам'ятайте, що держава у взаємодії з міжнародними організаціями та партнерами вживають усіх необхідних заходів задля фіксації таких випадків, обліку депортованих осіб, а також докладають зусиль з метою повернення громадян України додому.

Скриншот інфографіки
Скриншот інфографіки

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також радять записувати за яких обставин були депортовані українці, і все записувати, щоб через стрес не забути важливі деталі.

Перед зверненням слід зібрати всю інформацію, яку можна про те, куди депортували близьку людину. У разі, якщо про депортацію повідомили сторонні люди - дізнатися та повідомити прізвище та за яких обставин було повідомлено про примусове переселення.

Депортація українців. Фото: Facebook
Депортація українців. Фото: Facebook

Якщо у людини є можливість, то їй краще звертатися до консульства та дипломатичних місій у тій країні куди її депортували.

Скриншот інфографіки
Скриншот інфографіки

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські загарбники почали готувати третю лінію оборони на окупованих територіях.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у НАТО закликали країни готуватися до тривалого протистояння в Україні: "Війна на виснаження".

Також "Знай.ua" писав, що Лукашенко віддав наказ створити оперативне командування збройних сил білорусі на українському напрямку.