Стало відомо про те, що в тимчасово окупованому Маріуполі почала розвиватися початкова стадія епідемії, багато людей може постраждати.

Повідомив про це радник мера міста Маріуполь Петро Андрющенко під час телемарафону. Ситуація стає складнішою з кожним новим днем, поки містом керують російські окупанти.

"У місті зростає смертність через зараження, пов'язані з епідеміологічною ситуацією",— повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Раніше чоловік вже зазначав, що через трупний запах по всьому населеному пункту, а також у зв'язку із забитими каналізаціями, епідемія ставатиме тільки сильнішою.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Маріуполь, фото: Facebook
Маріуполь, фото: Facebook

До кінця року через це може померти ще 10 тисяч осіб, які залишилися в місті. При цьому, за 3 місяці повномасштабної війни в Маріуполі було вбито мінімум 22 тисячі людей. Всі ці смерті лежать на совісті російських окупантів, однак, вони звинувачують у всьому нашу сторону.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

Крім того, вони готують нові братські могили, куди будуть скидати тіла загиблих.

"Після закінчення робіт росіяни планують використовувати це для інформаційної атаки на Україну, звинувативши саме Україну в масових вбивствах і нелюдських похованнях загиблих маріупольців", - додав Андрющенко.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

Типова провокація з боку росіян.

Нагадаємо, що вони почали війну проти України 24 лютого, більше 3 місяців тому. За цей час життя кардинально змінилося, і люди були змушені покинути свої будинки, а також просто намагатися зберегти себе і своїх рідних.

Нагадаємо, що захисники показали, як перетворюють трофеї окупантів на потужну зброю для захисту України

Раніше повідомлялося, що після окупації Росія почала анексію Маріуполя - у Путіна висунули божевільний план

Також, Українці масово почали повертатися додому з Європи: кількість людей у містах зростає