Маріуполь став раною в душі кожного українця. Після того, як батальйон спецпризначення "Азов" вийшов із заводу "Азовсталь" життя для жителів міста, що залишилися в живих, не стало спокійнішим.

Волонтер Михайло Пуришев розповів, що залишилося на місці колись прекрасного і квітучого міста, люди якого жили весело і з надією на світле майбутнє.

Михайло став одним з перших волонтерів, зміг привезти в Маріуполь гуманітарку і вивести цивільних. Кожного разу він знав, що може не повернутися до дружини і чотирьох дітей, але все одно їхав до пекла.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

"Це вугілля... Нагадує багаття, все чорне, обвуглене і машини згорілі, техніка... Це коли залишається попіл після багаття, ось це те, що сталося з містом. З гарного міста залишилося вугілля. Дуже багато людей залишилося і дуже багато хто боїться вийти з підвалу", - з болем розповідає волонтер в ефірі ранкової програми "Сніданок з 1+1".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Пуришев згадує, що багато маріупольчан з перших днів війни сховалися в підвалах і сидять там досі, через 3 місяці. Це стосується більше людей похилого віку. Тепер їхнє життя схоже на виживання.

Михайло переконаний, що люди зберегли життя тільки з милості Божої.

"Люди похилого віку просто вмирають у підвалі через хворе серце. Або ті ж інсулінозалежні... Інсуліну немає. Єдине, це коли була моя перша поїздка, то у мене було багато інсуліну. Це єдине, що заїхало за час війни".

Нагадаємо, що окупант грабував квартиру українців і вирішив відобразити себе на Polaroid: фото проявилося пізніше.

Раніше ми повідомляли, що Україна посилила охорону північного кордону після чергової провокації окупантів: помилки не будуть повторені.