Британський прем'єр Борис Джонсон став одним з найкращих друзів всієї України в період кровопролитної війни, яку розв'язала рф.

Він першим приїхав до Києва, щоб потримати українців і Володимира Зеленського, не дивлячись на загрози ракетних обстрілів. Таку позицію оцінили і найменші жителі нашої країни - наше майбутнє, наші діти.

Борис Джонсон та Володимир Зеленський. Фото: YouTube
Борис Джонсон та Володимир Зеленський. Фото: YouTube

6-річний Ілля Костушевич залишився сиротою. Його батьки загинули в рідному Маріуполі під час ударів ракетних військ рф по місту. Вулиця і район, де жив маленький Ілля повністю зруйновані.

Дитину ж врятували волонтери і зараз ним опікується сім'я Марії та Володимира Беспалих зі Слов'янська.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ілля, Даріо Срна і Сергій Палкін. Фото: пресслужба ФК "Шахтар"
Ілля, Даріо Срна і Сергій Палкін. Фото: пресслужба ФК "Шахтар"

Так як нещодавно Борис Джонсон написав відкритого листа до всіх українських дітей Ілля вирішив відправити свою відповідь британському прем'єру. Про це повідомляє пресслуюба українського футбольного клуб "Шахтар".

Даріо Срна та Ілля Костушевич. Фото: пресслужба ФК "Шахтар"
Даріо Срна та Ілля Костушевич. Фото: пресслужба ФК "Шахтар"

Ось, що написав 6-річний Ілля Борису Джонсону:

"Дорогий Борис Джонсон! Я хочу, щоб скоріше закінчилася війна, щоб більше не вмирали люди. Я хочу грати у футбол у себе в Маріуполі. Я б хотів, щоб у всіх дітей світу не було війни. Передаю привіт всім дітям в Британії, дякую, що допомагаєте нам. Ми переможемо! У мене живе кішка Фрося. Відправляю вам прапор України, який я намалював. Міцно обіймаю Вас. Ілля, 6 років".

Лист і прапор від 6-річного Іллі для Бориса Джонсона. Фото: пресслужба ФК "Шахтар"
Лист і прапор від 6-річного Іллі для Бориса Джонсона. Фото: пресслужба ФК "Шахтар"

Директор з футболу ФК "Шахтар" Даріо Срна пообіцяв, що знайде спосіб передати цей лист Борису Джонсону.

"Дитині, яка стільки пройшла, не можна відмовити в проханні. І я виконаю цю місію ... Я сьогодні пережив емоції, які не передати словами. Хочу сказати, що ми будемо поруч з цією сім'єю і будемо допомагати їй, будемо допомагати всім, хто цього потребує",- зазначає Срна.

Нагадаємо, що лідер "Шахтаря" Срна порадив російським футболістам дивитися Лігу чемпіонів по телевізору.

Раніше ми повідомляли, що влада рф почала посилено приховувати кількість загиблих, заборонили робити алеї з могил.