Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук дала кілька порад жителям тимчасово окупованих територій України. Повинні не допустити агресії з боку росіян.

Таку заяву жінка зробила у власному Telegram-каналi.

Ірина Верещук радить жителям тимчасово окупованих територій переїхати на невизначений термін у безпечне місце, підконтрольне українському уряду. Також, не варто брати російське громадянство, так як доведеться потім вкрай складно.

"Не заглиблюючись у юридичні, політичні та моральні питання, як міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, раджу наступне:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  1. Переїжджайте на підконтрольну територію. Знаю, що це не просто, але знаходите шляхи і можливості. Бо, врешті-решт, мова йде про вашу безпеку і долю вашої і ваших дітей.
  2. Не брати російський паспорт. Знаю, що це може бути непросто, але в довгостроковій перспективі російське громадянство створить вам більше проблем, ніж вигоди".

    Ірина Верещук, скріншот з відео
    Ірина Верещук, скріншот з відео

Війна швидше за все затягнеться, і це розуміють всі, однак, українська влада і військові не збираються віддавати свої території. Вони обов'язково повернуться назад в рідну гавань. Головне питання, скільки ж це займе часу.

Збройні Сили України готують контрнаступ, і вже почали звільняти території.

Напис у окупованому Херсоні. Фото: Telegram
Напис у окупованому Херсоні. Фото: Telegram

Російська влада вже почала роздавати українцям свої паспорти за спрощеною процедурою. В офісі президента зазначили, що така роздача безглузда, так як у світі такий паспорт не сприймається.

Нагадаємо, що підмога прийшла звідки не чекали: мобілізовані з "Л / ДНР" відкрили вогонь по солдатам рф

Раніше повідомлялося, що глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, як Росія намагається змістити тему України на другий план

Також, Володимир Зеленський заявив, що Україна вийде переможницею у війні з Росією