Стало відомо про те, що Польща готова стати гарантом безпеки для України. Іншого виходу в поточній ситуації і бути не може.

Про це стало відомо завдяки заяві польського гаранта Анджея Дуди в новому інтерв'ю для порталу CNN.

За його словами, Польща готова стати для України гарантом безпеки, адже саме так і повинні чинити сусіди, коли близьким загрожує агресія. Якщо такий документ буде створюватися, то наші сусіди прийдуть на допомогу.

Анджей Дуда, фото: Reuters
Анджей Дуда, фото: Reuters

"Володимир Зеленський запитував мене, чи згоден я, щоб Польща була однією з держав-гарантів безпеки України. Ми вважаємо, що як сусіди ми просто зобов'язані. Тому якщо Україна запропонує нам бути гарантом безпеки і гарантом миру, коли війна закінчиться, і якщо такі умови мирного договору будуть прийняті – так, Польща братиме участь в цьому", — сказав Дуда.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У Польщі розуміють, що якщо не зупинити Путіна зараз, то він піде далі, і їхня країна теж може опинитися в небезпеці. На даний момент вони почали вкладати більше грошей в оборону країни, щоб посилити армію на випадок агресії з боку Російської Федерації.

Анджей Дуда і Володимир Зеленський, фото: Jakub Szymczuk
Анджей Дуда і Володимир Зеленський, фото: Jakub Szymczuk

Завдяки цьому польська армія стане настільки потужною, що росіяни будуть боятися напасти. Багато громадян навіть почали вчитися володінням зброї.

У Росії, до слова, неодноразово погрожували вже Польщі за допомогу Україні, тому занепокоєння цілком обгрунтовано.

До слова, серед гарантів Київ бачить країни-члени Ради Безпеки ООН, в тому числі Росію, США, Великобританію, Китай, Францію, а також Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу та Ізраїль.

Переговори України і рф в Туреччині
Переговори України і рф в Туреччині

Нагадаємо, що в Лисичанську та його околицях бої не припиняються ні на хвилину з початку повномасштабного вторгнення рф, ЗСУ показали фото

Раніше повідомлялося, що Польща підставляє міцне плече, не зупиняється, і передає Україні сучасну зброю: плюс 18 самохідних гаубиць 155-мм калібру

Також, Україна зможе ефективно палити російські кораблі: "Гарпун" не залишить жодних шансів