Стало відомо про те, що ФСБ готували спеціальну операцію для того, щоб дискредитувати ОБСЄ. На щастя, її вдалося успішно зірвати.

Повiдомили про це на сторінці Служби безпеки України в соціальних мережах. У відомстві розкрили деталі цієї провокації, і в черговий раз довели свій професіоналізм.

ФСБ провели серію провокацій в тимчасово окупованих районах півдня і Сходу України. Крім того, вони намагалися скомпрометувати моніторингову місію ОБСЄ, щоб поставити її під сумнів, але, в черговий раз нічого не вийшло.

"Ворог планував безпідставно звинуватити регіональних представників ОБСЄ у нібито шпигунстві на користь СБУ та інкримінувати українській стороні пограбування офісів міжнародної організації", – заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Артем Дехтяренко, речник СБУ, фото Знай.ua
Артем Дехтяренко, речник СБУ, фото Знай.ua

Крім того, вони навіть незаконно вривалися в приміщення співробітників ОБСЄ, щоб створити штучну доказову базу. З людей вибивали компрометуючу інформацію. Вся ця інформація використовувалася б у майбутньому проти ОБСЄ, але, як і більшість планів окупантів-він провалився.

"Так, в тимчасово окупованому Херсоні співробітники ФСБ прийшли до співробітника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Представляючись співробітниками СБУ, вони під відеозапис змусили чоловіка підписати угоду про негласну співпрацю на офіційному бланку місцевого підрозділу української спецслужби", – розповів речник СБУ.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

На камеру співробітники повинні були розповідати інформацію, яка зіграла б на руку росіянам. Відвозили з офісів також майно ОБСЄ, тим самим вони самі себе скомпрометували.

На щастя, все закінчилося благополучно, і всі наступні провокації також будуть розкриті.

Нагадаємо, що Анджей Дуда розповів про готовність стати гарантом безпеки для України

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський заявив, що Україна вийде переможницею у війні з Росією

Також, війна не скасовує життя і любов: майже 52 тисячі пар в Україні об'єднали свої життя за 90 днів російської агресії