Міністр оборони Словаччини Ярослав Най підтвердив, що українські військові зараз навчаються на самохідній гаубиці Zuzana 2 155 мм 8x8, виробленої в Словаччині.

Словаччина передасть Україні 8 гармат-гаубиць цього типу. Про це пише Defence24. За словами Ярослава Найа, українські артилеристи вже прибули до Словаччини, щоб оволодіти цими САУ. Така гаубиця може уражати на відстані до 40 км.

Zuzana 2. Фото: YouTube
Zuzana 2. Фото: YouTube

Збільшення кількості систем калібру НАТО дозволяє відправляти наступні партії артилерійських боєприпасів із країн, що використовують 155 мм техніку і не тільки поповнювати запаси, але й збільшити дальність вогню в кілька разів.

Zuzana 2 — це модернізована версія словацької самохідної колісної гаубиці Zuzana, розробленої та виробленої словацькою компанією KONSTRUKTA-DEFENCE.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Zuzana 2 має новий, довший ствол довжиною 52 калібри, що дозволило збільшити дальність стрільби до 41 км. Він також був оснащений новою броньованою кабіною. Крім того, башта має повний поворот на 360 градусів, а завдяки автоматиці кількість членів екіпажу зменшено з 4 до 3.

Zuzana 2. Фото: YouTube
Zuzana 2. Фото: YouTube

Франція додатково надасть Україні самохідні артилерійські установки (САУ) CAESAR.
Сьогодні в Києві про це на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські окупанти відмовляються воювати з ЗСУ, і ледь не застрелили свого генерала.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Херсонській області тривають запеклі бої. Збройні Сили України пішли в контрнаступ, і окупанти почали тікати.

Також "Знай.ua" писав, що кадирівці відправляють на війну в Україну ув'язнених з в'язниці, нізвідки брати людей.