Будь-який договір між Україною та Російською Федерацією на кшталт "Мінська-3" – це відкладена війна, яка принесе набагато більше жертв і ризиків для існування нашої держави.

Радник керівника Офісу Президента України, член української делегації на перемовинах з росією Михайло Подоляк розповів, як міркує про перемовини з окупантами, та які контакти ще збереглися в інтерв'ю lb.ua.

Михайло Подоляк. Фото: Youtube
Михайло Подоляк. Фото: Youtube

На його думку, укладення договору про гарантії безпеки – це питання правильного закінчення війни у Європі.

"Переговорний процес сьогодні зупинено в політико-дипломатичній частині. У гуманітарній частині він працює, тому що обмін полоненими, є гуманітарні коридори, спроби евакуювати наших людей"
, - зазначив Подоляк.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Михайло Подоляк. Фото: Facebook
Михайло Подоляк. Фото: Facebook

За словами Подоляка, переговори зараз не мають ніякого сенсу, оскільки українська сторона аргументує свою позицію, пояснює її – а "навпроти тебе сидить людина, яка живе в ілюзії, вона просто не може зрозуміти твої слова".

Михайло Подоляк зазначає, що росія вчергове генерує брехню про відмову України від переговорів. Адже справжні переговори можливі, якщо відмовиться від лицемірства (одне говоримо, інше робимо), залишить південь країни та відведе війська. До тих пір переговори веде окрема "делегація" на лінії фронту.

Нагадаємо, раніше ми писали,що російські окупанти відмовляються воювати з ЗСУ, і ледь не застрелили свого генерала.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Анджей Дуда розповів про готовність стати гарантом безпеки для України.

Також "Знай.ua" писав, що військовий Сергій навчає українців військовій справі, а також виживати